CAR WRAPPING… UW AUTO LATEN WRAPPEN!

WAT IS CAR WRAPPING?


Een auto wrappen is in principe het inpakken van een wagen met een vinyl, een grote sticker zeg maar. Deze vinylwrap is een speciaal ontwikkelde folie om de complexe bochten en de contouren van uw auto aan te nemen. Door middel van opwarming kan de folie uitrekken of krimpen, waardoor deze in vorm gebracht wordt. Belangrijk hierbij is dat de folie op een correcte manier aangebracht wordt. Tijdens het het wrappen wordt de folie op verschillende plaatsen verhit om een vorm aan te nemen. Belangrijk om te onthouden is dat als deze folie opnieuw warm wordt (bv. Een zomerdag in de zon) dan probeert deze terug te krimpen naar zijn originele staat. Bij overmatig uitrekken van de vinyl kan het dus voorkomen dat er hier en daar hoeken kunnen loskomen. Uw auto laten wrappen gebeurt dus best bij een iemand met ervaring.   

Naast het correct aanbrengen van de folie op uw auto, komen er nog heel wat andere zaken bij kijken . Zeer belangrijk is het schoonmaken van de auto.  Alle panelen moeten perfect schoon en ontvet gemaakt worden want elk stofje zal door de folie zichtbaar worden.   

Een uiterst belangrijk onderwerp is het snijden op de wagen. In vele gevallen moet de folie natuurlijk op maat gemaakt worden. Meestal kan dit in naden van het koetswerk zodat de wrap naar binnen geplooid kan worden. Maar af en toe moet dit ook rechtstreeks op de lak. Indien mogelijk maken wij steeds gebruik van knifeless tape om zonder risico de folie te kunnen versnijden.   


CARWRAPPING IS HIP EN TRENDY!

Door uw auto te laten wrappen kunt u deze voorzien van een hippe en persoonlijke look. Het veranderen van de originele kleur wordt steeds meer en meer populair. De bedoeling hiervan is om uw auto een volledige andere kleur te geven. Afhankelijk van uw wensen en budget kunt u ook kiezen voor een detail wrap, dit houdt in dat individuele onderdelen van uw auto een andere kleur krijgt. Het is dus perfect mogelijk om enkel de motorkap, het dak of de spiegels in een unieke kleur te transformeren.   

Iedereen heeft ondertussen wel al eens een auto zien voorbij rijden met een matte wrap. Zeer populair zijn ook de auto's met een lichte kleur en een zwart dak, zijde mat, satijn, glanzend of zelfs carbon. Deze toepassingen zijn aanzienlijk minder duur dan een volledige wrap en ze beschermen ook nog eens de delen van uw auto die constant blootgesteld wordt aan de zon.   


Een standaard carwrap wordt op deze manier gedaan dat de originele kleur van de wagen vanaf de buitenzijde niet meer zichtbaar is. Bij het openen van de motorkap, koffer en/of deuren zal de originele kleur nog te zien zijn. Het is echter ook mogelijk om die delen te wrappen. Tijdens het maken van de offerte kan dit besproken worden, elk type auto is anders. De binnenkant van de deuren is zeer tijdintensief wat zorgt voor een aanzienlijk meer kostenplaatje door het moeten demonteren van de deuren.   


UW AUTO WRAPPEN BIJ TORO BELETTERING

Toro Belettering doet niet aan massaproductie, maar zal uw auto wrappen met zeer veel aandacht en liefde om een perfect resultaat te krijgen. Dit betekent natuurlijk wel dat we uw auto niet in 1 of 2 dagen zullen wrappen. Om een perfect resultaat te krijgen zijn er al snel 4 dagen nodig. Een beetje extra ademruimte is zeker niet overbodig. Haast en spoed is zelden goed. Daarnaast zorgt het gebruik van kwaliteitsfolie, correcte voorbereiding en werktechniek voor een spetterend resultaat als u de wagen komt ophalen.  


KWALITEIT 

Zoals u kunt lezen zijn de mogelijkheden oneindig, wij maken steeds gebruik van de beste merken in deze branche zoals  Avery Dennison en 3M. Deze bieden elk een uitgebreide waaier aan kleurmateriaal waardoor iedereen zijn smaak kan vinden. De meeste kleuren zijn ook beschikbaar in verschillende uitvoeringen zoals glanzend, satijn, mat, carbon en brushed.   

Toro Belettering werkt enkel met A-klasse merken om zo te kunnen garanderen dat er geen onvoorziene problemen zullen opduiken met de wrap en/of de lak van uw wagen indien deze aan de vereisten voldoet. Een wrap zal makkelijk 5 jaar en meer goed blijven afhankelijk van hoe u er mee omgaat. Dit is een beetje zoals met de lak van uw auto, als u deze goed verzorgd dan blijft deze veel langer mooi. Het is dus zeker niet afgeraden om de wrap met de nodige producten en wrap-vriendelijke wax te behandelen gedurende de leeftijd.   

Bij het wrappen van oudere auto's met slechte lak en/of roestplekken kan hier voor natuurlijk geen garantie gegeven worden. De wrap zal in deze gevallen meestal goed blijven op de auto, maar bij het verwijderen van de wrap kan men niet garanderen dat de lak niet beschadigd wordt of zelfs los komt.   


KAN DE AUTO NORMAAL GEWASSEN WORDEN?

Natuurlijk heeft niet iedereen de tijd en plaats om zijn wrap in ideale omstandigheden te behandelen. De kwaliteit van de folie laat ook toe om uw auto te wassen in een wasstraat . Let wel op dat u op zoek gaat naar een degelijke wasstraat met een soft-wash systeem en geen ouderwetse borstels.   

Het is uiteraard niet ideaal, maar dat is het ook niet voor uw lak . Er kunnen dus wel krassen voorkomen in de wrap door het gebruik van wasstraat of slecht was materiaal, maar de wrap zal niet loskomen hierdoor. Je kan het vergelijken met bedrijfswagens met belettering en dergelijke, deze komen ook niet los door gebruik van een wasstraat terwijl ze wel allemaal open randen hebben.   

Een carwrap heeft in 95% van de gevallen geen open randen aangezien deze allemaal rondom panelen afgewerkt worden.   


AUTO WRAPPEN OP LOCATIE

Het is zeker mogelijk om op locatie te komen om een auto te wrappen. Maar is het zeer belangrijk dat het in een stofvrije ruimte gedaan kan worden. Tijdens de winterperiode moet deze ruimte op minimaal 15° C gebracht worden om de folie te kunnen verwerken. Indien dit niet het geval is kan de folie gaan scheuren en minder goed hechten. 


VOORWAARDEN BETREFFENDE CAR WRAPPING

De auto dient schoon en gewassen aangeleverd te worden. (indien de auto overmatig vuil is zal er 

€80 aan extra schoonmaak kosten worden berekend)

Onderdelen die geen lak bevatten worden niet geplakt.  

Standaard worden enkel langs de buitenzijde zichtbaar onderdelen geplakt.  

Ideaal blijft de auto minimaal 4 dagen in onze garage staan, de carrosserie moet op kamertemperatuur komen en na het plakken is het ook beter als deze nog even kan rusten in de werkplaats. Daarnaast is haast en spoed zelden goed!  

Bij carwrapping op locatie moet een ruime, stofvrije en warme ruimte voorzien worden.  

Er wordt geen garantie gegeven op het houden van de lak op de auto

Dit om de eenvoudige reden dat wij de staat van uw lak niet kunnen inschatten.  

Wij kunnen niet weten of uw auto lak origineel of herspoten is.  

Indien uw auto beschikt over perfecte  lak is er geen gevaar om de folie binnen de 5 jaar te verwijderen.