VOORDELEN RAMEN LATEN TINTEN OF BLINDEREN


Onze klanten tinten hun ruiten om verschillende uiteenlopende redenen, of je nu een modebewuste chauffeur bent of een ouder die hun kinderen wil beschermen tegen de UV stralen en schittering van de zon. 

Of misschien wel om veiligheid.

Er zijn heel wat redenen te vinden waarom je je autoruiten zou willen tinten. 

Dit zijn wat voorbeelden ervan.


COMFORT


Getinte  ruiten komen goed van pas als je regelmatig met je kinderen  in de auto rijdt. 

Bij een montage van bijvoorbeeld een 5% folie  kan de warmte met maar liefst 43% verminderen. 

Indirect zorgt dit er voor dat de airconditioning van de auto  als deze er al is, minder wordt belast waardoor het verbruik van uw brandstof zal dalen. 

Daarnaast zal uw auto sneller koeler worden wanneer de temperatuur buiten op zijn hoogtepunt staat.


REDUCTIE VAN DE UV-STRALING


Het hangt er natuurlijk van af welke sterkte folie je gebruikt om je ramen te tinten, maar de meeste folies kunnen tot 99% van de schadelijke UV-straling filteren. Een belangrijk  voordeel.

Daarnaast zorgt de combinatie van UV-straling en de hitte ervoor  dat de interieurbekleding van je auto vervaagt en zelfs het plastiek vervaagt en schade begint te vertonen. Getinte  ruiten zorgen er dus voor dat je autobekleding er langer nieuw  blijft uitzien.  


BEVEILIGING


Auto inbraken zijn de dag vandaag schering en inslag en dit zeker in drukke steden waar de criminaliteit hoog ligt. Als een toevallige voorbijganger iets waardevol in je auto ziet liggen, kan hij makkelijk verleidt worden om je ruit in te slaan en je spullen te stelen. Getinte ruiten beperkt dus de zichtbaarheid en zorgt er ook voor dat het verbrijzelde glas in de folie blijft plakken, waardoor de diefstal langer zal duren, wat weer niet ideaal is voor de gelegenheidsdief. Getinte ruiten zijn in dit geval zeker aan te raden wanneer je bijvoorbeeld heel wat geld hebt geïnvesteerd en je geluidsinstallatie of als je regelmatig waardevol materiaal in je auto laat liggen.


VEILIGHEID


Een ander bijkomende voordeel dat, voor ouders en chauffeurs die regelmatig passagiers vervoeren, te overwegen is, is het feit dat het autoglas door de getinte film wordt getemperd. Dit betekent dat, wanneer het glas zou breken, het in duizenden stukjes zou verbrijzelen. Dankzij de film wordt het glas zoveel mogelijk bij elkaar gehouden waardoor de passagiers worden beschermd van mogelijke letsels  in het geval van een ongeluk. Als je hieruit voordeel wil halen maar je wil geen donkere tint op je ruiten, dan kan je steeds kiezen voor een doorzichtige film die wel het voordeel hiervan biedt.

Wij beschikken ook over een speciale inbraak vertragende folie.


UITSTRALING VAN UW AUTO


Je kan ook je ramen tinten, gewoon omdat het er mooi uitziet. Getinte ruiten zorgt onmiddellijk voor een volledige andere uitstraling van je auto.


VERMINDERING SCHITTERING EN FEL LICHT


Getinte ruiten zorgen ervoor dat de licht sterkte van de zon niet meer zo intens door de autoruiten komt  en zo niet langer op  jou schijnt . Daarnaast kan er ook een strook folie op de voorruit worden geplaatst (rekening houden met de wettelijke bepalingen) zodat je als bestuurder  niet steeds je zonnebril hoeft op te zetten bij felle zon. Een voordeel tijdens de wintermaanden wanneer de zon laag aan de horizon hangt.


PRIVACY


Professionele chauffeurs, beroemdheden, welstellende families of personen die op hun privacy staan kiezen ook vaak om hun ruiten te tinten net omdat ze niet overal opgemerkt willen worden. Als inzittende zal je nog steeds perfect de buitenwereld kunnen bewonderen, al wordt het voor de buitenstaanders zo goed als onmogelijk (afhankelijk van de folie sterkte)om binnen te kijken in de auto wanneer je voorbij rijd.